Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Dodaj produkty podając kody

Dodaj plik CSV
Wpisz kody produktów, które chcesz zbiorczo dodać do koszyka (po przecinku, ze spacją lub od nowej linijki). Powtórzenie wielokrotnie kodu, doda ten towar tyle razy ile razy występuje.
Olejek eteryczny z sosny Mohani
Producent: Mohani Kod towaru: MOH-139 EAN: 5902802721242

Olejek eteryczny z sosny Mohani

Sugerowana cena detaliczna17,90 zł brutto
  • Drogocenny olejek o niezwykle trwałym, drzewno-orientalnym zapachu
  • Działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo

Olejek eteryczny z sosny na oczyszczenie i przeziębienie

Igły sosnowe wykorzystywane były już przez rdzennych Amerykanów do profilaktyce przeciw szkorbutowi. Kory drzewa pinus sylvestris używali również do leczenia stanów zapalnych, przeziębień, bólów głowy, infekcji i dolegliwości płuc. Obecnie z igieł drzewa pozyskuje się olejek eteryczny o podobnych właściwościach. Inhalacje przeprowadzone z kilkoma kroplami olejku pozwolą na udrożnienie zatok i dróg oddechowych.

Rozgrzewająca kąpiel z dodatkiem olejku złagodzi objawy przeziębienia i wypełni pomieszczenie wspaniałym, drzewnym aromatem. W pielęgnacji skóry olejek sosnowy wspomaga w oczyszczaniu złogów limfatycznych, a także przy redukcji nieestetycznego cellulitu. Zmniejsza także stany zapalne. Zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry głowy oraz pozostawia ją przyjemnie odświeżoną. 

Jak pachnie olejek eteryczny z sosny? 

Olejek eteryczny z sosny charakteryzuje się niezwykle mocnym, drzewnym zapachem. Aromat ten określany jest także jako balsamiczny oraz czysty. Niewielka ilość olejku eterycznego z sosny dodana do dyfuzora lub kominka zapachowego poprawia pamięć oraz czujność. Zwalcza także zmęczenie, doskonale sprawdzi się więc przy pracy lub nauce. Dodatkowo pomaga uwolnić się od negatywnych emocji, poprawia nastrój i samopoczucie. 

Stwórz własny olejek zapachowy!

Mocny zapach olejku z sosny doskonale komponuje się z innymi zapachami. Do olejku możesz dodać:

  • olejek eteryczny z bergamotki – otrzymasz bogaty, drzewny zapach z cytrusową nutą,
  • olejek eteryczny z lawendy – otrzymasz słodki, drzewno-ziołowy zapach,
  • olejek eteryczny z drzewa herbacianego – otrzymasz ciepły, drzewno-korzenny zapach z kamforowym aromatem. 

Jak powstają olejki eteryczne Mohani?

Olejek eteryczny z sosny wytwarzany jest z rośliny pinus sylvestris, która porasta tereny Europy. Uzyskiwany jest poprzez destylację igieł drzewa.Dlaczego warto wybierać olejki eteryczne? Do ich produkcji używa się najlepszych składników. Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych.  

Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci. 

Jak stosować olejek eteryczny z sosny?

Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach. 

Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut. 

Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!

Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż. 

Pielęgnacja włosów – kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów.  

Olejek eteryczny z sosny – zasady bezpieczeństwa 

Unikaj stosowania olejku jeśli cierpisz na krztusieć lub astmę oskrzelową. Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę. 

Pojemność: 10 ml

Kraj pochodzenia: Austria 

Skład/INCI: Pinus Sylvestris Leaf Oil 

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
pixel