Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Dodaj produkty podając kody

Dodaj plik CSV
Wpisz kody produktów, które chcesz zbiorczo dodać do koszyka (po przecinku, ze spacją lub od nowej linijki). Powtórzenie wielokrotnie kodu, doda ten towar tyle razy ile razy występuje.
Olejek eteryczny z geranium Mohani
Producent: Mohani Kod towaru: MOH-140 EAN: 5902802721259

Olejek eteryczny z geranium Mohani

Sugerowana cena detaliczna16,90 zł brutto
  • olejek o uspokajających właściwościach aromaterapeutycznych
  • cenny dodatek do kosmetyków dla cery tłustej i trądzikowej
  • działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo

Olejek eteryczny z geranium na trądzik i łupież

Czy wiesz, że już w starożytności olejek eteryczny z geranium był stosowany w leczeniu chorób skóry? Olejek doskonale sprawdzi się jako dodatek do Twojego ulubionego kremu lub olejku do twarzy, zwłaszcza jeżeli posiadasz cerę tłustą i trądzikową. Ma działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne, dzięki czemu łagodzi objawy trądziku i pomaga przyspieszyć regenerację skóry

Olejek z geranium możesz wykorzystać także w pielęgnacji włosów i skóry głowy. Pomaga zwalczyć łupież i nadmierne przetłuszczanie się, a także nawilża i chroni pasma Twoich włosów przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.

Jak pachnie olejek eteryczny z geranium? 

Słodki, intensywny zapach olejku z geranium działa relaksująco i uspokajająco. Nie przepadają za nim jednak kleszcze i komary, bo geranium znane jest ze swoich naturalnych właściwości odstraszających owady

Stwórz własny olejek zapachowy! Kwiatowy zapach olejku z geranium doskonale komponuje się z innymi zapachami. Do olejku możesz dodać:

  • olejek eteryczny z bergamotki lub ze słodkiej pomarańczy – otrzymasz słodki, kwiatowo-cytrusowy zapach,
  • olejek eteryczny z trawy cytrynowej lub białego grejpfruta – otrzymasz świeży, kwiatowo-cytrusowy zapach, 
  • olejek eteryczny z paczuli – otrzymasz piżmowy, egzotyczno-kwiatowy zapach,
  • olejek eteryczny z lawendy – otrzymasz słodki, kwiatowy zapach z ziołową nutą.

Jak powstają olejki eteryczne Mohani?

Olejek eteryczny z geranium powstaje z liści i kwiatów rośliny pelargonium graveolens, czyli pelargonii pachnącej, która rośnie w słonecznym Egipcie. Do wytworzenia 2 – 3 kg olejku potrzebnych jest nawet 1000 kg świeżych liści i kwiatów. 

Dlaczego warto wybierać olejki eteryczne? Do ich produkcji używa się najlepszych składników. Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych.

Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

Jak stosować olejek eteryczny z geranium?

Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach. 

Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut. 

Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!

Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż. 

Pielęgnacja włosów – kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów.

Olejek eteryczny z geranium – zasady bezpieczeństwa

Nie stosuj olejku eterycznego z geranium, jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Zachowaj ostrożność w przypadku stosowania leków na cukrzycę – produkt może kolidować z lekami przeciwcukrzycowymi. Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę.

Pojemność: 10 ml

Kraj pochodzenia: Egipt

Skład/INCI:

Pelargonium Graveolens Flower Oil

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
pixel